O NAMA

Restoran TAČ smješten je na Vrhovcu br. 140, što je praktički sam vrh tog brijega okrenutog prema Sljemenu, pa zato i položajem spada u podsljemenske restorane. Iz središta grada do TAČA najbolje je doći Ilicom do Mandaličine ulice na koju se nastavlja Vrhovec. Ako želite izbjeći gradsku gužvu i semafore možete put skratiti preko Šestina i Šestinskog vrha.

Restoran vodi obitelj Miletić, Tihomir - Tač, supruga Vesna i sinovi, te svi zajedno dijele tu posebnu strast koje pruža ugostiteljstvo. Za interijer i odabir menija, kao i za prijem gostiju, zadužena je gospođa Vesna, a kompletnu nabavu hrane i pića obavlja suprug Tač. Bitno je spomenuti da restoran posluje sa nekoliko vrhunskih kooperanata, proizvođača iz Istre, Slavonije, Like i južne Dalmacije pa se u ponudi s obzirom na određeno godišnje doba nude istarske šparoge, tartufi, divlja rukola, meso boškarina, maslinova ulja, dalmatinske pečenice, pršuti, kulen, kobasice od divljači i ostali specijaliteti.

Kada bi definirali kuhinju restorana TAČ, onda bi to bila istarska i kontinentalna hrvatska kuhinja sa utjecajem i svih ostalih kulinarskih kultura koje oblikuju prošlost i sadašnjost ovog podneblja.

Veliku pažnju vlasnici posvećuju izboru slastica, pa se tu mogu naći više vrsta torti i domaćih kolača, među kojima dominira torta "Tač" od prženih badema, krokanta i čokolade. Također se njeguje i tradicija zagorskih štrukli od svježeg kravljeg sira, te voćnih savijača, ovisno o sezoni.

Nešto što TAČ ipak izdvaja od ostalih restorana je to što se u zimskoj kuhinji ispod restorana pripravljaju sezonski pekmezi, kiseli kupus, ajvar i likeri od višanja maraski i proljetnih goranskih borovnica.

Ljeti gosti mogu uživati u velikoj prekrasnoj terasi gdje bez obzira na ljetnu sparinu uvijek puše lagani povjetarac, što boravak čini puno ugodnijim. Restoran ima vlastiti parking sa tridesetak mjesta.

 
     
 

Gdje smo?


View Larger Map

restoran "tač"
vrhovec 140, zagreb, HR
tel: +38513776757
fax: +38513776012
gsm: +385915308300
e-mail: info@restac.hr

radno vrijeme / 12-24
ponedjeljkom zatvoreno!

TAČ FACEBOOK

 
Smile